sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Uusi ostoskeskus on avattu Rayongiin, lähelle Mae Phim'ia!

Hurraa! Toukokuussa avattiin Rayongiin Central-ketjun ostoskeskus Central Plaza. Ja sekös minua ilahdutti ja arvatakseni monia muita lomalaisia tällä seudulla. Vaikka meillä on ollut ennestään kelvollinen Laemtong ostoskeskus - sekin Rayongissa, on Central Plaza tarjonnaltaan ja mukavuudeltaan eri tasoa. Ketjun ostoskeskuksia on yhteensä kahdeksan etelästä pohjoiseen ja tästä voikin päätella thaimaalaisen keskiluokan ja sen ostovoiman kasvun.

Central Plaza Rayong sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, ohitustien varrella. Menin sinne taksilla meiltä (1500thb molemmat suunnat yhteensä), mutta varmasti sinne pääsee song taew-kyydilläkin, jos jaksaa seikkailla: linja-autoasemalta menee (kuulemani mukaan) sukkulakuljetus Centraliin ja ainahan voi ottaa mopotaksin.

Muotia


Olin ostoskeskuksessa maanantaina päiväsaikaan ja kuten näkyy, ei tarvinnut kärsiä ruuhkasta. Illemmalla paikka täyttyi ja alkoi olla jopa vilinää. Paikka on kerta kaikkiaan uutuuttaan hohtava ja valikoimasta löytyy mailman merkkejä ja melkein mitä vain: elektroniikkaa, muotia, kosmetiikkaa, autoja, kultaa, elintarvikkeita...

Ostoskeskus on kolmessa kerroksessa, lisäksi sisäänkäynnin luona eräänlainen pohjakerros, jossa myydään enemmän tori- ja markkinatarjonnan tapaista tavaraa, vaatteita ja koriste-esineitä. Samoja kojuja jatkui thaimaalaiseen tapaan ulkopuollellakin. Ylhäällä on leffateatteri ja ravintoloita joka kerroksessa.

Valkoiset ja kiiltävät pinnat sekä tietenkin paikan uutuus ja huippusiisteys tekivät siitä selkeän, valoisan ja viihtyisän. Ja tietenkin voimakas ilmastointi! Ahkeran ostosuurastuksen aikana ei tullut hiki, pikemminkin pain vastoin.

Kiinnostavimpia kauppoja oli mielestäni japanilaisen UNIQLO-ketjun upea myymälä. Uniqlo-kauppoja ei ole Suomessa, vaikka vaatteita voikin tilata verkkokaupasta. Kerrassaan hieno valikoima kivoja, pohjoismaalaiseenkin makuun sopivia
vaatteita naisille, lapsille ja miehille.

 Ravintoloita


Eikä sovi unohtaa ravintolatarjontaa, jossa aasialainen, eritoten japanilainen on eniten edustettuna. Sushi-paikkoja erilaisin konseptein on vaikka kuinka monta. Kävin Shabushissa, jossa on sushi-buffet ja hot pot, johon valitaan aineksia ympäri ravintolaa kiertävältä liukuhihnalta: vihanneksia, nuudeleita, meren eläviä ja lihaa. Ei ennakkoluuloisille! Buffa on runsas ja erittäin suosittu, muuten väljässä ostoskeskuksessa se oli illan suussa täynnä.

Pienet ja hoikat thaimaalaiset kauhoivat keittoihinsa ja sushi-lautasilleen hämmästyttäviä määriä herkkuja. Ja näppärästihän se kävi. Hinta laatusuhde ravintolassa on mainio - koko setti juomineen ja jälkiruokineen maksaa 349 thb.


Avonaisessa keittiössä näki kokkien uurastuksen, tässä ravintolassa ruoka ei jäänyt seisomaan ja täydennystä tuli melkoista vauhtia. Epäjärjestys tai sotku ei päässyt vaivaamaan, asiakkaiden lähtiessä pöydät siivottiin heti ja vaikutelma oli kiireestä huolimatta koko ajan siisti. Joskus olen nähnyt näiden ketjujen paikkoja, joissa astiat kasautuvat ja vaikutelma on suttuinen.

Sushi valikoimaa, joka ei kauaa vitriineissä seisonut. Lisäksi oli tarjolla erilaisia tempura-ruokia, tikuissa olevia liha, kana ja kalaruokia, hedelmiä, jäätelöä ja juomia: eri tee- ja limulaatuja.

Ykköskerroksessa on ravintolamaailma, jossa thaimaalaiseen tapaan ladataan arvoa kortille ja sitten valitaan eri kojuista herkkuja, joiden arvo sitten miinustetaan kortilta. Vähän vaikeaselkoista hommaa minusta, joten en näissä paikoissa syö usein. Ruoka on niissä edullista ja varmaankin erinoimaista.

 Herkkuja


Ja vielä sokerina pohjalla on Centralissa ruokakauppa, thaimaalainen vastike Stokkan herkulle. Täältä löytyy monenlaista, jos tuntuu että kaipaa kunnon länkkäriruokaa, kuten hyvää juustovalikoimaa tai pihviä. Viiniäkin näytti olevan. Hinnat näissä tuotteissa ovat luonnollisesti suolaisia.

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti